Денови на Мимозата

Денови на Мимозата

Oд 01-03.02.2019 година, 9 члена делегација на ИПА Регион Скопје на покана на ИПА Регија Југ – Подрегија Херцег Нови, Црна Гора беше дел од 3 тата меѓународна средба по повод 50 јубилеј на празникот на Мимозата.

Ја користиме оваа можност да се заблагодариме на домаќините за одличната организација и можноста за средба со ИПА регионите од Грција, Хрватска, Албанија, Србија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Република Српска, Регионите Охрид, Прилеп и Велес од Македонија како и делегација на полицискиот синдикат на Косово.

Имаме особено задоволство да Ве известиме дека е договорено збратимување на ИПА Регион Скопје и ИПА Регион Југ кој треба да се случи во наредните месеци.

Ја користиме оваа можност да се заблагодариме на Претседателот на ИПА Регион Југ Дејан Јанковиќ, Претседателот на ИПА Подрегион Херцег Нови Слободан Поповиќ и Претседателот на ИПА Црна Гора Војислав Драговиќ.

Servo per Amikeco